DIY: maak je eigen ‘Teken Idee Generator’

Soms weet je even niet wat je moet tekenen. Of wil je gewoon even lekker doodlen. Je kunt hiervoor je eigen ‘Teken Idee Generator’ maken! Zo heb je altijd ideeën bij de hand. En geen zorgen, ‘generator’ klinkt als iets technisch, maar dit is een DIY zonder techniek ;). Een ideale knutsel voor het herfstige weer. Lees hieronder hoe je je eigen ‘Generator’ maakt.

Een pot vol!

Ik zal je gelijk verklappen: de ‘generator’ is gewoon een pot! 😉 Met daarin papiertjes met suggesties voor wat te tekenen. Je kunt er natuurlijk allerlei soorten opdrachten instoppen, maar ik koos voor een combinatie van papiertjes met objecten en beesten (witte papiertjes) en werkwoorden en bijvoeglijk naamwoorden (roze papiertjes).

Weet ik even niet wat ik moet tekenen? Dan pak ik er van allebei één. En voilá, voor je het weet ben je een skiënde pizza aan het tekenen haha.

Creatief loskomen & je symbolen skills oefenen

Je ziet: super leuk en simpel! Want de pot staat altijd voor je klaar. Maar stiekem is het ook een goeie manier om creatief los te komen en te oefenen met het maken van originele en unieke symbolen 😉. 

Wil je ook een pot (of doos of …) maken? Knip dan kaartjes uit (gekleurd) A4 en schrijf per papiertje één object/beest op óf een werkwoord/bijvoeglijk naamwoord. Denk bij dat laatste aan verschillende emoties, acties en houdingen en je komt een heel eind! Als je eenmaal begint komt de inspiratie vanzelf heb ik gemerkt.

Toch wat inspiratie nodig?
Ik gebruikte onder andere de volgende objecten:
banaan, pizza, boom, eend, ridder, spook, beer, laptop, potlood, hond, vlinder, boek, raket en bloem.

En deze werkwoorden en bijvoeglijk naamwoorden:
skiënd(e), lachend(e), rennend(e), huilend(e), toverend(e), dansend(e), zwevend(e), boze en werkend(e).

Bonus-Oefening

Pak twee witte papiertjes (objecten/beesten dus) en combineer deze tot één nieuw object! Ook een hele toffe, grappige oefening om te doen! 

Veel plezier!


Geef een reactie