Online cursus Zakelijk Tekenen

Wil je met meer impact communiceren? Beter verbinden met jouw klanten? En meer creativiteit in jouw werk brengen? Dan is deze online Zakelijk Tekenen cursus voor jou! Leer op jouw eigen tempo met simpele, maar krachtige tekeningen jouw verhaal te vertellen. 

Tekenen als creatieve powertool

Je ziet ze steeds vaker: die toffe getekende verslagen en fantastische flip-overs. Ze trekken de aandacht en vallen op. Maar het zijn meer dan ‘leuke’ plaatjes. Want tekenen is een creatieve ‘powertool’ om beter te communiceren en te denken!

Want door te tekenen:

En het toffe is: IEDEREEN kan tekenen. Jij ook! Gegarandeerd.

In de online training:

Neem ik jou stap voor stap mee over de tekendrempel en leer jij hoe jij jouw boodschap krachtig overbrengt met simpele tekeningen.

In 6 modules krijg jij alle basistheorie rond Zakelijk Tekenen, inclusief veel praktische tips. Maar jij gaat vooral lekker zelf aan de slag en maakt veel tekenmeters met behulp van veel leuke en praktische oefeningen. Geen saaie luister- of ‘kijk’ training dus! Maar een echte doen-door-te-leren training de je energie geeft in plaats van kost!

Na afloop:

Je krijgt:

  • 6 modules, met in totaal 37 videolessen;
  • Praktische, direct toepasbare lessen;
  • Printbare werkbladen bij elke inhoudelijke module;
  • Toegang tot de online community, waar we elkaar inspireren en je feedback van mij krijgt;
  • Een jaar lang toegang.

Je hebt geen voorkennis nodig voor deze cursus. Hij is juíst geschikt voor beginnende tekenaars!

Modules:

1. Introductie

Introductie van de cursus, de leeromgeving en materiaal.

2. Zakelijk Tekenen Theorie

Wat is Zakelijk Tekenen eigenlijk precies? Waarom werkt tekenen zo goed? En op welke manieren kun je het toepassen in de praktijk?

3. Iedereen kan tekenen!

Ontdek hoe leuk en simpel tekenen kan zijn! Je leert het Visuele Alfabet en gaat aan de slag met het bedenken en maken van symbolen en iconen.

4. Poppetjes

Verhalen gaan vaak over mensen. In deze module leer hoe je simpele, snelle poppetjes maakt en emoties, houdingen en 'typetjes' tekent om jouw verhaal persoonlijker te maken.

5. Visuele Bouwstenen

Leer hoe je kaders, 'verbinders', kleur, schaduw en tekst toe kunt passen om jouw tekeningen nog meer visuele power te geven!

6. Toepassen in de praktijk

Je leert hoe je structuur aanbrengt in je tekeningen en oefent met het stappenplan voor het maken van je eigen visual. We sluiten af met een eindopdracht en laatste tips; zodat je daarna vol vertrouwen zelf verder kunt met Zakelijk Tekenen!

Wat anderen over de cursus zeggen:

"Je moet deze cursus doen voor een dosis energie, inspiratie en het onder de knie krijgen van de basis van Zakelijk Tekenen!
Ineke
Manager sociaal domein
"Ondanks dat ik vrij creatief ben, kan ik niet tekenen, dacht ik. Maar niks is minder waar; want tijdens de cursus heb ik geleerd dat iedereen kan tekenen! De cursus was erg goed in elkaar gezet met een uitleg wat zakelijk tekenen inhoud, tips en tricks én het gelijk in de praktijk uitvoeren."
Larissa
Zelfstandig VA
"De cursus is een mix van het ''hoe & waarom'' van zakelijk tekenen en het gelijk zelf doen. De uitleg is kort, bondig en interessant, je wilt gelijk aan de slag!"
Edmee
Arts/Onderzoeker

Over mij:

Ik ben al sinds 2016 ‘in love’ met Zakelijk Tekenen. Het was voor mij dé missing link in mijn werk en leven. Voor iemand die altijd heel creatief is werd het namelijk allemaal wel heel serieus en zakelijk. En dat maakte mij ongelukkig. Maar toen ik begon met tekenen in mijn werk vond ik mijn energie en creativiteit terug en opende er een totaal nieuwe wereld voor mij! Want speelsheid en creativiteit gaan namelijk super goed samen met serieuze inhoud! 

Het is dan ook mijn missie zo veel mogelijk mensen te laten zien dat het ook ANDERS kan. En je ‘serious fun’ kunt hebben. Ik deel dan vol passie al mijn kennis en ervaring met jou, zodat ook jij deze gave ontdekking kan doen en een nieuwe, creatieve dimensie aan jouw werk en leven kan toevoegen!

Ik ben een enthousiaste, ontspannen trainer die jou met humor, geduld en vooral veel praktische tips in het ’teken-zadel’ helpt. Daarnaast heb ik, waarschijnlijk net als jij, GEEN kunst- of tekenachtergrond (behalve dan zo’n 30.000  getekende paarden in mijn kindertijd hihi). Dat maakt dat ik jou op een super toegankelijke, pragmatische manier kan leren tekenen. Als ik het kan, kun jij het ook!

Ben jij klaar voor jouw visuele avontuur?

Online Cursus - Zelf

€ 279,- excl. BTW

Leer in je eigen tempo, op jouw eigen tijd alle ins- en outs van Zakelijk Tekenen!

Visuele VIP

€ 947,- excl. BTW

Krijg 1-op-1 les, leer alles over Zakelijk Tekenen toegespitst op jouw wensen en werk, krijg mega veel tips & trics en stel al je vragen aan mij. Krijg uitgebreide feedback op jouw eigen casus als eindopdracht.

De sessies worden in afstemming gepland en zijn te verdelen over max. 5 sessies. 

 

“Ik kan dan ook iedereen deze cursus aanbevelen. Het is echt een verrijking van je communicatie als je daar ook de kracht van beelden bij in kunt zetten.”

Maggie – Zelfstandig Ondernemer

Het enthousiasme van Ariënne werkt heel aanstekelijk. Op een gestructureerde manier leer je de basics en word je over je ‘tekendrempel’ heen geholpen. En het is gewoon ontzettend leuk om te doen. Waarbij je ook nog eens leert op een andere, visuele, manier te denken. Aan te raden voor iedereen!

Therese – Manager

FAQ

Ja, zeker! Deze cursus is juíst voor mensen zoals jij met geen tekenervaring.

Ik leer je stap voor stap hoe je met eenvoudige symbolen jouw verhaal visueel kunt vertellen. Op een laagdrempelige en toegankelijke manier help ik jou over de ’tekendrempel’ te komen. En je zult zien: het is simpel en leuk! 

Daarnaast gaat hij bij Zakelijk Tekenen niet om ‘mooi’, maar ‘begrijpelijk’ en leer je dus ook anders te kijken naar tekenen.

Eerlijk? Echt ontzettend veel! 

Tijdens de cursus leer je over de verschillende toepassingen en tekenen in te zetten als ’tool’ om effectiever te communiceren en samenwerken. 

Presenteer bijvoorbeeld jouw (project)plan visueel, brainstorm samen op een visuele template voor meer focus of maak visuele notulen van een bijeenkomst om ze beter te onthouden.

Je kan deze cursus helemaal op je eigen tempo doen, wanneer jou dat uitkomt. De cursus bestaat uit 6 modules, met in totaal 37 korte videolessen en oefeningen (van ca. 5-10 minuten per stuk). Deze kun je los bekijken, of je kunt bijvoorbeeld een hele module achter elkaar doen. Helemaal aan jou!

De cursus bestaat uit videolessen, opdrachten, een printbaar werkboek en een online community (een soort forum). Deze vind je allemaal in je eigen online cursus omgeving. Je krijgt hiervoor inloggegevens. Op je dashboard zie je precies jouw voortgang en waar je gebleven bent. 

Je hebt één jaar lang toegang tot de gehele cursus vanaf de datum van aankoop. Dan nog niet uitgetekend? Je kunt verlengen.

Voor iedereen die kennis wil maken met Zakelijk Tekenen en die op een andere, effectieve manier wil leren communiceren en samenwerken. 

Of je nu ondernemer bent, coach, projectleider of trainer. Tekenen kun je toepassingen in elk beroep!

De basistheorie is hetzelfde (leren tekenen + leren over de visuele bouwstenen). De online cursus gaat daarna dieper in op een aantal onderwerpen zoals de toepassingen van tekeningen in de praktijk en tips voor krachtige visuals. Daarnaast kun je de cursus natuurlijk in je eigen tempo doen.

Vind je het just leuk met anderen te leren en door elkaar geïnspireerd te worden? En in één dag de basis te leren en direct feedback te krijgen? Dan is een live workshop wat voor jou.

Je kunt de training direct kopen en betalen met iDeal en de factuur declareren bij je baas. Wil je eerst een factuur ontvangen en achteraf betalen (door jouw werkgever)? Neem dan contact met me op. Hiervoor reken ik 25,- administratiekosten. 

Neem dan even contact met me op. Ik beantwoord je vragen graag! 

© 2023 All Rights Reserved.