Tips voor als je Koos-Inspiratieloos bent

Zit jij ook wel eens voor je tekenboekje met een blanco hoofd? 🫥 Vol goede moed. En met al je stiften, kwasten en verfjes klaar, maar géén ideeee wat je dan wilt gaan maken…? In deze blog tips voor als je Koos-Inspiratieloos bent.

Misschien verwacht je het niet van iemand met een creatief beroep, maar ik heb dat stiekem nog best vaak! 🤫 Vooral als ik gewoon even voor mezelf wil tekenen ter ontspanning eigenlijk. Want dan is álles mogelijk. En wat kies je dan??? (en moet ‘t eigenlijk ook direct wel een beetje goed zijn hè!). 

En dus blijft ‘t blaadje dan soms maar gewoon leeg…

Misschien herken je het? 

Wat dan vaak juist níet helpt is naar dat lege blaadje blijven staren! Want geïnspireerd raak je alleen door te doen! Als is het maar iets heel eenvoudigs en kleins. Het haalt je hoofd van het (pieker)slot. En brengt je (mentaal) naar een ontspannen modus. Daar waar de ideeën kunnen stromen!

Tips voor als je vast zit:

  • Ga even (5 minuten, niet langer 😉) het internet op. Zoek bijvoordeeld op Youtube of Pinterest naar tekenoefeningen en klik de eerste aan die je aanspreekt! Voorbeeld termen: ‘doodles’, ‘easy drawing’ of ’thema’ + ‘illustration’.
  • Teken na! Maak iets na wat je tof vind (met je eigen sausje als je wilt). Hier kun je veel van leren en het geeft je ongetwijfeld inspiratie om zelf verder te gaan en iets nieuws te tekenen.
  • Ga wandelen. Het maakt je hoofd leeg en kan je de nodige inspiratie geven. Wandel door je wijk of park. Wat valt je op? Maak eventueel foto’s en ga hier mee aan de slag! 
  • Geef jezelf een opdracht. Juíst limitaties wakkeren je creativiteit aan. Teken bijvoorbeeld alleen met blauw. Of 10 varianten van 1 voorwerp. Of zet je favoriete muziek op en teken bij de woorden of de sfeer.
  • Begin! Wees niet bang en zet die eerste stiftstreep! Als je gewoon start en je verwachtingen dat het ‘iets’ moet worden uitschakelt ontstaat er vanzelf iets. Mooi of lelijk, je bent iets aan het maken! Geniet en borduur verder op je eerste creatie. Wat spreekt je aan in je maaksel? Ga daar verder op door en experimenteer! 

Happy doodling!


Geef een reactie