Spelenderwijs je symbolenbieb uitbreiden met tekenchallenges

Oktober stond bol van de tekenchallenges! Zelf deed ik mee met Inktober, maar er waren er nog veel meer! Ook al zijn ze nu voorbij, de challenges zijn op ieder moment een leuke, speelse manier om je ‘symbolenbieb’ uit te breiden. Daarom in deze blog nog 5 toffe challenges!

1. Abstracte begrippen met Viztober
(van SribeForward)

De equivalent van Inktober voor ‘Visual practitioners’ (zakelijk tekenaars)! Met allemaal (uitdagende) abstracte begrippen om te visualiseren. Zoals ‘amplify’ (versterken) en ‘hope’ (hoop).

Je kunt de hele lijst hier vinden.

1. Digitaal op reis met They Draw & Travel

Reizen zit er nu even niet in, maar digitaal op pad kan altijd! They Draw & Travel maakte voor Inktober een toffe tekenchallenge rond steden over de hele wereld:

Hun website is sowieso tof om te bekijken: het is een verzamelplaats van illustrators die reizen en bestemming visueel vastleggen. Zoooo leuk!

3. Doodle met de ‘Dare to Doodle’ van Paper Fuel

Ook al zo tof: de Dare to Doodle challenge van Paper Fuel. Handlettering en doodle guru Karin Luttenberg maakte deze challenge naar aanleiding van haar nieuwe doodle boek.

Ook haar site is er eentje om te checken; ze heeft een hele gave (zwart-wit) stijl met schattige poppetjes en objecten. I like!

4. Voor de foodies: de challenge van They Draw & Cook

Van dezelfde makers als de They Draw & Travel website, maar dan met eten. En das altijd goed natuurlijk!

5. 365 dagen doodlen met The Doodle Guide

Kan je niet genoeg krijgen van de tekenchallenges? Volg dan The Doodle Guide: Apsi maakt maandelijks een dagelijkse tekenchallenge rond een bepaald thema. Met gratis bijbehorend tekenboekje dat je kunt downloaden. Super leuk!

(Op de site staan nog niet de laatste challenges, volg haar op Insta en Facebook voor de actuele sheets.)

Veel teken plezier!

PS: heb/ken je zelf nog een leuke challenge? Deel die dan in de comments 😃.


Geef een reactie