Morgen begint Inktober: doe je ook mee? đź–‹

Morgen begint ‘Inktober’. Een hele gave, internationale tekenchallenge die de Amerikaanse (comic)illustrator Jake Parker in 2009 begon. Inmiddels is Inktober uitgegroeid tot een globaal feestje, waaraan jaarlijks duizenden mensen mee doen. 

Zo ook ik dit jaar! Doe jij ook mee? Ik heb een handige template voor je gemaakt. Mét Nederlandse vertaling.

Maar eerst: wat is Inktober eigenlijk?

Inktober is opgericht als challenge voor tekenaars, om je uit te dagen te experimenten met andere materialen (inkt) en stijlen, en om andere dingen te tekenen dan je normaal doet.

Hiervoor is er elk jaar een ‘promplist’, met een woord voor elke dag om een tekening bij te maken. Die kun je vervolgens delen om anderen te inspireren.

Hoewel het eigenlijk bedoelt is voor illustrators om te oefenen met inkttekeningen, is het ook voor zakelijk tekenaars een super leuke challenge! Een mooie manier om je symbolenbibliotheek uit te breiden, of eens te experimenten met andere stijlen. 

  • Voor wie: iedereen kan meedoen! Pak een pen/potlood/stift en start met tekenen!
  • Hoe? Elke dag een woord om een tekening bij te maken.
  • Uitdaging: ander materiaal gebruiken en/of tekenen in zwart-wit. Officieel is de uitdaging om met inkt te tekenen, maar je kunt Inktober natuurlijk invullen zoals je zelf wilt! Ik zie het vooral als een mooie uitdaging om een andere (zwart-wit) stijl te proberen.
  • Delen: het idee is dat je je tekeningen deelt met anderen. Dat kan op social media. Met de hashtags: #inktober en #inktober2020. Of offline, door je tekeningen bijvoorbeeld op je koelkast te hangen!

Meer informatie, en de originele, Engelse promplist vind je op de website van Inktober.

Meedoen

Ik heb een handige template gemaakt, met daarop een Nederlandse vertaling van de woorden. Elke dag kun je een vakje invullen.

Veel plezier!

PS: ik doe zelf ook mee. Je kunt mijn ‘inkts’ volgen op Facebook of Instagram.


Geef een reactie