Visuele template voor jouw nieuwe jaar(doelen)

Een nieuw jaar betekent voor mij altijd terugblikken en vooruitkijken. Ik kijk naar de verschillende gebieden in mijn leven en bedenk: wat wil ik dit jaar behouden, verder ontwikkelen of meer aandacht geven? En waar wil ik minder van? Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik dit natuurlijk op een visuele manier doe 😉. Door een visuele template te gebruiken krijg ik overzicht, inspiratie en wordt ik uitgenodigd mijn ideeën concreet uitwerken. Speciaal voor jou heb ik mijn template gedigitaliseerd zodat jij hem ook kunt gebruiken!

Jouw jaar in 8 onderdelen

Hieronder vind je de template mét iconen. Klik er op om hem te vergroten en hem op te kunnen slaan.
Ik heb ook een versie gemaakt zonder iconen, die je kunt gebruiken als je andere aandachtsgebieden hebt waar je je op wilt focussen. Deze vind je onderaan de blog.

Hieronder een verder uitgewerkt voorbeeld van mijn jaar!

Mijn jaar staat in het teken van ‘ont-moeten’ en creativiteit; minder moeten van mezelf, meer vrije tijd en ontmoetingen met bekenden én onbekenden.

Zo gebruik je de template

  • Knap koppie! First things first! Teken jezelf in het midden! Want deze template gaat tenslotte over jou 😉.
  • Thema’s kiezen: kies vervolgens de thema’s die belangrijk zijn in jouw leven en waar je iets mee wilt komend jaar. Bijvoorbeeld: werken, vrije tijd, vrienden & familie, relatie, financiën, je gezondheid, fysieke omgeving (zoals je huis en werkplek) en persoonlijke ontwikkeling. Zet ze klein aan de rand van binnenste cirkel. Als tekst of met een icoontje.
  • Bonus: misschien is er komend jaar één heel belangrijk (overkoepelend) thema voor jou? Dit kun je in de cirkel van je poppetje zetten. Voor mij is dit ‘ont-moeten’; minder moeten van mezelf en het meer ontmoeten van vrienden en andere professionals.
  • Focus/ doelen: bedenk dan wat je wilt bereiken of meer aandacht wil geven per thema (of behouden kan natuurlijk ook 😊). Misschien heb je ergens een concreet doel voor? Zoals 5 kilometer kunnen hardlopen. Of wellicht heb je geen directe doelen maar aandachtspunten. En wil je bijvoorbeeld voldoende tijd met vrienden en familie doorbrengen, of voldoende me-time hebben volgend jaar? Schrijf, teken, knip en plak jouw doelen/ focuspunten in de binnenste cirkel van elk thema.
  • Tijd voor actie! Want doelen zijn natuurlijk leuk, maar om die te bereiken zal er wel wat moeten gebeuren. Zet daarom in de buitenste cirkel hoe jij jouw doelen wilt gaan behalen. Of hoe je jouw aandachtspunt concreet vertaald. Ik wil bijvoorbeeld structureel tijd maken voor mijn eigen ontwikkeling en creativiteit en ga elke week wat ‘speeltijd’ voor mezelf reserveren.
  • Bonus 2: ik gebruikte de rest van de template als een soort moodboard rond mijn belangrijke doelen en thema’s door plaatjes en teksten toe te voegen.
  • Hang op! Af? Hang je template dan op op een plek waar je hem regelmatig zult zien, zodat je aan je focuspunten wordt herinnerd gedurende het jaar. Houd vervolgens bijvoorbeeld elk kwartaal even een mini evaluatie met jezelf. Hoe staat het met alle aandachtsgebieden? Ben je er tevreden over? Wil je ergens nog meer aandacht aan geven? Of andere doelen just laten varen?

Ik hoop dat de template je helpt en wens je een heel mooi, creatief jaar toe!


Hieronder template zonder iconen. Klik er op om hem te vergroten en op te slaan.


Geef een reactie