Vijf Instagram accounts voor Zakelijk Tekenen inspiratie

In bijna elke blog schrijf ik wel dat je mag (of moet!) afkijken bij zakelijk tekenen. Je kunt namelijk veel leren van de tekeningen van anderen. In deze blog daarom vijf toffe Instagram accounts om inspiratie op te doen.

1. Dagelijkse (mini) challenges op @drawingconfidence

Even geen inspiratie voor je Symbolenbibliotheek? Check dan Drawing Confidence (bijna) elke dag vind je hier een nieuwe icoon om na te tekenen!

2. Symbolenfeestje bij @studiolimonillustrations

Nog meer toffe symbolen inspiratie vind je op STUDIO LIMÓN. Het Nederlandse tekenduo (en zussen) Francis en Brigitte deed mee aan de #365waystodrawfestival (zoektip!) en tekende 365 dagen lang icoontjes bij het woord van de dag. Respect!

Houdt Studio Limón in de gaten: ze zijn van plan een (e)book uit te brengen van hun 365 dagen challenge!

3. Gezegden verbeeld door @ferrytekent

Ferry is accountant, maar daarnaast ook een fervent tekenaar. On zijn Insta-page ‘F€®®Y tekent’ vind je allerlei inspiratie, zoals de toffe ‘visual alfabet challenge’ die hij heeft gedaan. Maar het gaafst vind ik zijn illustraties van spreekwoorden en gezegdes. Met zijn echt eigen stijl en humor echt #funtofollow!

Update: inmiddels is Ferry overgegaan op het uitbeelden van liedjes. Ook heel tof!

4. Kleurrijke Sketchnotes door @sketching4agile

Op de Instagram van Sketching4agile vind je prachtige, kleurrijke sketchtnotes. Als ‘agile practiconer’ komen er veel sketches over agile en scrum voorbij, maar ook andere zeer uiteenlopende thema’s zoals vadersdag en het begin van de nieuwe maand komen voorbij. Hoe dan ook: mega veel inspiratie voor je eigen sketchnotes!

5. Viva la Visuals op instagram

Viva la Visuals op Instagram: zakelijk tekenen inspiratie en tips!

Sinds kort heeft Viva la Visuals ook een eigen Instagram-account. Uiteraard post ik er de nieuwe blogs, maar ik deel hier ook work in progress en andere inspiratie!

Heb jij nog een leuke tip? Deel hem dan hieronder!


One thought on “Vijf Instagram accounts voor Zakelijk Tekenen inspiratie

Geef een reactie