Je ‘aan elkaar’ handschrift oefenen

Om mijn handschrift aan te scherpen én een nieuw lettertype toe te voegen aan mijn visuele bieb oefen ik op dit moment veel met mijn ‘aan elkaar’ handschrift. Oefen je mee? Ik heb een handig werkblad voor je gemaakt.

Voorbeeld aan-elkaar handschrift

Ik moest echt even graven, en jij misschien ook: hoe zat dat ook alweer met aan elkaar schrijven? Ooit op de basisschool geleerd, maar als snel stapte ik over op losse letters. En dat terwijl een aan-elkaar schrift zo mooi kan zijn!

Ter oefening en als geheugensteuntje schreef ik alle letters op:

Opwarmen

Aan de slag met je handschrift? Warm dan eerst op door onderstaande figuren (een paar keer) te volgen:

En dan: oefening baart kunst!

Trek de letters over, teken na en herhaal! Hoe meer je oefent, hoe meer het handschrift je eigen wordt en hoe makkelijker het gaat!

Alle oefenbladen bij elkaar? Download het de pdf hieronder.

Veel schrijfplezier!


Geef een reactie