Het nieuwe jaar: kijk vooruit & blik terug met deze template!

Oud en nieuw. Een moment waarop veel mensen terugkijken op het afgelopen jaar en vooruitblikken op het nieuwe. Wil jij ook even stilstaan bij jouw (teken)jaar? Gebruik dan deze template die ik speciaal voor jullie heb gemaakt!

2019-2020: een terug- & vooruitblik

Speciaal voor jullie heb ik een template gemaakt om even stil te staan. Bij mooie momenten uit het afgelopen jaar, je (goede) voornemens voor 2020 en de dingen die je juist niet mee wilt nemen uit 2019.

Gebruik hem zoals jij wilt! Teken, schrijf, knip of plak: het kan allemaal!
Klik op de afbeelding om hem groot te downloaden.

Kijk terug op jouw jaar en blik vooruit op 2020 met deze template: welke plannen heb jij voor volgend jaar?

Tips

Wil je toch wat tips? Zo heb ik de template bedacht:

  • Terugblik op 2019: in de fotoframes kun je mooie momenten tekenen en/of schrijven uit 2019. Wat wil je onthouden uit dat jaar? Schrijf eventueel een woord in de ‘basis’ van de fotoframes als titel.
    Er zijn vast ook dingen die je ‘weg wilt gooien’ uit het afgelopen jaar. wat wil je niet meenemen naar 2020? Deze dingen kun je in de onderste vier fotoframes kwijt.
  • Vooruitblik op 2020: kijk vooruit naar komen jaar. Heb je voornemens of doelen? Schrijf en/of teken ze in het bovenste kader.
  • Jij: in het camerarolletje kun je als je dat leuk vind je naam en/of bijvoorbeeld een minischets van jezelf zetten.

Mijn (teken)jaar:

Ik heb de template gebruikt en teruggeblikt mijn visuele jaar:

Mijn visuele jaar in één overzicht!

Mijn visuele hoogtepunten in 2019

Dat waren er best veel! Aan het begin van het jaar ging mijn blog echt officieel van start. Super spannend, maar eigenlijk ook vooral heel leuk! Ik krijg echt veel energie van het schrijven, tekenen en uitwerken van nieuwe ideeën. Daarnaast gaf ik in 2019 mijn eerste workshop Zakelijk Tekenen. Wat tof was dat! Ik zag de deelnemers visueel groeien tijdens die paar uurtjes en vond het vooral erg gaaf om te zien dat iedereen een eigen stijl heeft en eigen, vaak hele creatieve, associaties heeft bij woorden. Niet alleen voor de deelnemers, maar juist ook voor mij heel inspirerend!

Naast mijn eerste workshop heb ik afgelopen jaar ook voor het eerst live getekend tijdens een congres. Bezoekers konden bij mij en een medetekenaar posters op maat krijgen. Best wel spannend om te tekenen met allemaal mensen die over je schouder meekijken, maar wat een leuke reacties kregen we! Op onze tekeningen, maar ook op visueel werken. Het was de aanleiding tot nog meer tekenworkshops later dat jaar.

Als laatste heb ik dit jaar een leergang Meetings Faciliteren gevolgd bij The Visual Connection. Een 5-daagse training waar ik oefende om voor de groep te staan, speelde met (visuele) werkvormen en super veel inspiratie en energie op deed dankzij de toffe groep. Zó leuk om gelijkgestemden te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Het was een geslaagd einde van een heel gaaf visueel jaar, waarin ik grote stappen heb gezet en meerdere keren in diepe ben gesprongen en gewoon heb gedaan!

Dit laat ik achter in 2019

Naast alle toffe dingen zijn er ook een paar zaken die ik in 2019 achter wil laten. Het gevoel dat ik niet goed genoeg ben als tekenaar en nooit tevreden ben, zeker als ik mezelf vergelijk met anderen. Daar wil ik vanaf! Natuurlijk is het goed om kritisch te blijven op je eigen werk en om te willen blijven ontwikkelen, maar te veel kritiek kan je tekenplezier bederven. Ik merk dat ik soms geen zin heb in tekenen, omdat ik mezelf te veel vergelijk met anderen en dan vind dat mijn tekeningen niet goed genoeg zijn. Laat maar zitten denk ik dan.

Visuele voornemens voor 2020

Dat ‘niet genoeg’ gevoel wil ik in 2020 dan ook achter me laten. Ik wil bij mezelf blijven als tekenaar en genieten van het proces zonder me al te veel zorgen te maken over de uitkomst! Meer tekenplezier dus en niet vergelijken in 2020!

Ook wil ik tekenen nog meer gaan toepassen in de praktijk. In vergaderingen, (persoonlijke) notulen en in projecten. Daarmee wil ik anderen enthousiast maken over visueel werken en lekker oefenen als visueel verslaglegger en facilitator.

Als laatste wil ik ook verder gaan met mijn blog en deze verder uitbreiden! Met meer blogs en meer voorbeelden. Daarvoor ben ik ook heel benieuwd wat jij graag (meer) op mijn blog wilt zien! Daar ga ik je begin volgend jaar verder naar vragen. Maar natuurlijk mag je nu ook al je gedachten delen :).

Hoe was jouw (visuele) jaar? En heb je ook (visuele) voornemens? Laat het weten in de comments!


Grootse (bedrijfs)plannen? Maak jouw Jaarplan in 3 uur

Met dit eenvoudige, to-the-point stappenplan.
Zonder poespas, maar met lol jouw jaarplan in 5 stappen.


Geef een reactie