De fun en functie van visueel werken

Op mijn blog schrijf ik over hoe je tekenen kunt toepassen in je (werkende) leven. Maar waarom zou je eigenlijk visueel willen werken? Ik geef je 5 redenen.

1. Het is leuk(er)!

De_Fun_en_Functie_van_Visueel_Werken

De eerste, en misschien wel belangrijkste reden; omdat het gewoon veel leuker is dan (alleen) schrijven! Het geeft je energie. Notulen, rapporten en boodschappenlijstjes worden een stuk leuker als je er bij tekent! Niet alleen voor jou, maar ook voor je ‘lezers’.

2. Het helpt je complexe zaken versimpelen

Waar visueel werken? Het helpt complexe zaken versimpelen.

Tekenen dwingt je om naar de essentie van je probleem/idee te gaan. Om hoofd- en bijzaken te scheiden. Want je kunt nu eenmaal niet alles op één A4-tje zetten.

3. Beter onthouden

Waar visueel werken? Je onthoud

Mensen zijn visuele wezens. Ja, ook jij. Wist je dat ons brein 75% procent van de tijd visuele informatie verwerkt? En maar 25% van de tijd gebruikt voor je andere zintuigen? Geen wonder dat we visuele informatie veel sneller verwerken én beter onthouden. Wij onthouden maar zo’n 20% van wat we lezen, maar tot wel 80% van wat we zien!

4. (sneller) Synchen met je collega’s

Waar visueel werken? Je onthoudt dingen beter.

Visueel werken heeft niet alleen voordelen op individueel niveau, maar juist ook in groepsverband. Door visueel (samen) te werken kom je sneller tot de kern en houd je meer zicht op het grotere plaatje. Ook dwingt tekenen je tot het concretiseren van dingen. Bij een algemene term als ‘klantgericht’ denkt je collega misschien wel aan heel andere dingen dan jij. Met tekeningen wordt dit duidelijk en kun je tot een gezamenlijk (denk)beeld komen.

5. Het prikkelt je creativiteit

Waar visueel werken? Het stimuleert je creativiteit.

Door (weer) te gaan tekenen stimuleer je je creativiteit. Zowel in je denken als doen. Door te tekenen spreek je een ander deel van je hersenen aan en (her)activeer je unieke neurologische verbindingen. Wat leidt tot nieuwe inzichten.

Kortom: meer dan genoeg redenen om dat potlood/die pen op te pakken!

Benieuwd hoe je aan de slag kunt?
Lees dan: ‘5 simpele tips om te beginnen met visueel werken‘.

BewarenBewaren


One thought on “De fun en functie van visueel werken

Geef een reactie