Foutje, bedankt! Zo corrigeer je fouten in jouw tekening

Oeps, foutje bedankt! Je zult het vast wel eens hebben gehad: een letter vergeten te tekenen, of het ging gewoon echt ff mis. Fouten in je tekeningen kun je niet voorkomen. Maar je kunt wel kiezen hoe er mee om te gaan! Ja, je kunt je tekening in de prullenbak gooien en helemaal overnieuw beginnen. Maar dat is zonde! Er zijn namelijk ook trucjes om je (schoonheids)foutjes te corrigeren 😉. Bij deze 3 van mijn methodes:

1. Corrigeer je fout

Vooral met lettering kun je nog best wat corrigeren gelukkig! Zijn niet al je letters gelijk van dikte of hoogte? Dan kun je door ze (donker) in te kleuren vaak nog behoorlijk bijstellen. Kijk hierboven maar. 

2. Omarm de fout & maak hem onderdeel van de tekening

Lukt corrigeren niet? Omarm de fout dan en maak hem onderdeel van de tekening! Maak er een grapje van of verander het foutje in iets anders. Soms kun je het foutje zelfs gebruiken om er een (deel van) je verhaal mee te vertellen! Zoals hierboven: ‘innovatie’ betekent out-of-the-box denken en deze ‘idee-i’ springt er letterlijk uit!

3. Teken er over heen (met zwart)

Met een donkere stift kun je vaak nog heel wat corrigeren! Dit haar was wel errug warrig, maar met zwart creëerde ik toch een vlotte coupe!

En optie 4?

Je fout(je) gewoon laten staan! Want het gaat bij zakelijk tekenen niet om de details, maar om het grote verhaal. En als dat duidelijk is, dan is ‘your job done’! Dus wees niet te streng voor jezelf en omarm je fouten!


One thought on “Foutje, bedankt! Zo corrigeer je fouten in jouw tekening

  1. Wat heb je toch weer een mooi blog geschreven!! “T bruist vd energie”!😇 Jammer dat ik het zakelijk niet kan gebruiken, maar ik leer er wel van!
    Liefs

Geef een reactie