Een whiteboard video maken met VideoScribe

Even een blog voor de wat meer gevorderde (digitale) tekenaar nu ik er zelf mee bezig ben. Ik vind Whiteboard video’s echt te gek. Mocht je ze niet kennen: dit zijn filmpjes waarin je een hand ‘live’ ziet tekenen. Een voorbeeld vind je hier. Je hebt 1001 programma’s waarmee je ze zelf kunt maken, maar VideoScribe is mijn favoriet. In deze blog vertel ik je stap voor stap hoe jij je eigen filmpje kunt maken met dit programma.

Voor we aan de slag gaan (yes, let’s go!) nog een paar belangrijke dingen:

  • Kosten
    Inmiddels is VideoScribe (helaas) een betaalde dienst. De kosten bedragen momenteel € 20,- per maand, of € 132,- voor een heel jaar. Ik neem zelf altijd een maandabonnement wanneer ik een filmpje maak en zeg die dan weer op zodra ik klaar ben.
  • SVG
    Om een whiteboard video te maken heb je speciale bestanden nodig: het SVG format. Niet elk tekenprogramma kan exporteren in dit format. Ik gebruik hiervoor Inkpad op mijn iPad. In deze blog geef ik tips over het gebruik van dit programma en het maken van een SVG bestand.
  • Verhaallijn
    Voordat je een filmpje gaat maken, is het natuurlijk handig om een verhaallijn te hebben. Denk dus eerst je verhaal uit, de visuals die je hierbij nodig hebt en de volgorde.

Ok, tot zo ver de huishoudelijke mededelingen: laten we aan de slag gaan!

Kennismaken met VideoScribe

Laten we allereerst eens een beetje kennismaken met VideoScribe. Bekijk daarvoor het filmpje hieronder:

Video in elkaar zetten

Nu je een beetje snapt hoe VideoScribe werkt, kunnen we je filmpje in elkaar gaan zetten! Het is hiervoor handig als je al je SVG bestanden allemaal klaar hebt staan op je computer in een aparte map.

Bekijk hieronder hoe je je eigen whiteboard video in elkaar zet:

Vergeet je filmpje tussendoor niet op te slaan! Dit kan door linksboven op het floppydisk icoontje te klikken. Via deze knop kun je je video ook downloaden.

Heel veel succes en vooral plezier!

Heb je een filmpje gemaakt? Deel hem vooral: ik ben benieuwd!


Geef een reactie