Breng jouw focus in beeld met deze Visuele Template

Maak een goede start deze periode en maak je focuspunten visueel!

Grote kans dat je na de start van je vakantie direct in de mail en to do’s duikt en je zo vrijwel direct weer in de waan van de dag bent. Maar dat kan ook anders! 😉

Gebruik deze visuele template om (met je team) stil te staan bij de belangrijkste aandachtspunten deze periode. Wat is er echt belangrijk (voor jou/jullie)? Waar moet de focus op leggen? En hoe ga je dit waarborgen?

Creëer bewust focus met een visuele template

Door een visuele template in te vullen dwing je jezelf bewust stil te staan bij jouw aandachtspunten en prent je ze direct in. Je maakt er jouw focus zichtbaar én concreet mee. Zeker als je de ingevulde template daarna ophangt. Een handige en leuke visuele geheugensteun voor jezelf!

De visuele template gebruiken

Werken aan jouw focus deze periode? Zo gebruik je de template:

Stap 1: Verzamelen

Verzamel je team (of jezelf 😉). Denk na over de context waarin je wilt kijken naar focuspunten; wil je nadenken over je persoonlijke aandachtsgebieden, en/of die op je werk? En ben je met een team wil je dan focussen op de aandachtsgebieden per persoon of die van het hele team?

Met deze template breng je letterlijk jouw focus voor de komende periode in beeld. Wat vind je belangrijk? En wat heeft echt jouw aandacht nodig? Op zowel persoonlijk als werkgebied.

Stap 2: brainstormen

Denk na over wat de komende periode jouw of jullie aandacht vraagt. Maar ook over waar je zélf focus op wilt houden. Schrijf elk thema in steekwoorden op een losse sticky-note. Ben je met je team, laat dit dan alle teamleden individueel doen zodat iedereen zijn input kan geven. Sorteer en prioriteer eventueel (samen) als er veel naar boven komt.

Stap 3: Concretiseer

Je weet nu wat belangrijk is, maar hoe ga je de focus op deze punten waarborgen? Denk (samen) na over concrete acties, doelen of afspraken die helpen de focus te bewaren. Schrijf ook die weer (per item) op sticky-notes.

Stap 4: Maak het visueel!

Klaar met je brainstorm? Maak het dan visueel! Bedenk symbolen de verschillende thema’s en teken ze uit (met beeld én woord). Teken ze groot in het midden zodat ze de aandacht krijgen die ze verdienen. Werk vervolgens je concretiseringen van de focuspunten uit. En dan de belangrijkste stap: hang ‘m op! Zo blijven je focuspunten letterlijk in beeld!

Ik wens je veel plezier en focus!


Gratis download

Klik hieronder om de template te downloaden en te printen.
Of teken hem lekker na!


Geef een reactie