5 x waarom zakelijk tekenen zo gaaf is!

Ik ben iemand die meestal vrij snel uitgekeken raakt op dingen en van veel afwisseling houd in mijn werk. Misschien herkenbaar?

Maar van Zakelijk Tekenen heb ik na meer dan 6 jaar nog écht geen genoeg! Sterker nog ik word steeds ‘verliefder’. En dat is echt niet, of juíst niet, alleen omdat tekenen gewoon zo leuk is om te doen. Dan zou ik wel schilderen ofzo.

Nee, het is een super krachtige tool om je werk (of persoonlijke) leven anders en effectiever te organiseren. En dan ook nog creatief! Vijf redenen waarom Zakelijk Tekenen zo gaaf is en zo goed werkt.

Bekijk het filmpje om te ontdekken waarom tekenen zo goed werkt. Of lees hieronder verder.

De vijf redenen:

1. Tekenen is voor iedereen!

Beeldtaal is een universele taal die iedereen begrijpt. Van jong tot oud: tekeningen helpen je je boodschap duidelijk over te brengen aan een breed publiek. En ze zijn vaak een stuk aansprekender dan wollige rapporten!

Daarnaast is zakelijk tekenen zo simpel dat iedereen het kan! Ja, echt! Juist óók voor mensen die zichzelf totaal niet creatief vinden en overtuigd zijn dat ze NIET kunnen tekenen. In mijn ervaring ontpoppen zij zich vaak tot de beste ‘functioneel’ tekenaars!

2. Tekenen creëert structuur & overzicht

In tegenstelling tot een Word-document is een A3- of  flip-over-vel niet oneindig. En dus moet je keuzes maken als je tekent. Wat is de meest belangrijke informatie? En zit het verhaal logisch in elkaar? Als je er niet uit komt op één vel dan is er waarschijnlijk nog werk aan de winkel ;).

3. Beeld is beter & sneller te verwerken

Tekeningen trekken de aandacht en zijn voor ons brein sneller te verwerken dan tekst. We kunnen beelden zelfs tot wel 600.000 keer sneller verwerken! Het kost ons minder energie én we onthouden meer. Want wist je dat 90% van de informatie die naar ons brein wordt gestuurd visueel is? En dat mensen tot wel 80% onthouden van wat ze zien, maar 20% van wat ze lezen en maar 10% van wat ze horen?

4. Tekenen zorgt voor effectievere communicatie

Tekenen dwingt je abstracte zaken concreet te maken. En helpt je zo beter te communiceren en samen te werken. Want wat bedoel je nou eigenlijk precies met een term als ‘servicegerichtheid’? Ga tekenen en je móet het wel concretiseren. Je gaat elkaar al tekenend beter begrijpen en voorkomt miscommunicatie. 

5. Tekenen is (voor mij) de ULTIEME combinatie van creativiteit en inhoud! 

Bij zakelijk tekenen zet je tekenen echt in als tool, en gaat het niet om gewoon plaatjes maken. Mensen worden blij van de beelden, ja. En creatiever. Máár, visueel (samen) werken helpt daarnaast echt om beter en efficiënter samen te werken. Het zorgt voor focus, overzicht en inzicht. En dat maakt het zo tof!


Wil jij ook de kracht van visueel werken ontdekken?

Doe dan mee met één van mijn workshops of trainingen en maak een vliegende start met Zakelijk Tekenen!

En denk je dat je NIET kan tekenen? Dan is dit juist voor jou ;).


Geef een reactie